Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde (Gn)
info@marijkebuursink.nl
Voor het melden van een overlijden
dag en nacht bereikbaar:
06 – 411 085 20

Een mooi afscheid ?

Afscheid moeten nemen van iemand die je lief is – dat is nooit mooi. Je wilt helemaal geen afscheid nemen. Maar afscheid nemen op je eigen manier, dat kan een troost zijn in je verdriet. 

Afscheid nemen van het leven

Wanneer je weet, dat je leven ten einde loopt, komt er een heel proces op gang. Je moet afscheid gaan nemen van je leven, van degenen die je achterlaat. Je gaat nadenken over het einde van je leven, je gaat ook nadenken over je uitvaart. Omdat die tijd er is, kan de uitvaart heel persoonlijk worden ingevuld. Veel mensen willen graag de regie tot het laatst behouden: de uitvaart wordt daardoor soms tot in detail voorbereid. In een voorgesprek kunnen alle wensen worden vastgelegd. U kunt er op vertrouwen dat alles gaat zoals u hebt aangegeven.

Afscheid nemen van de overledene

Als nabestaande wil je een afscheid dat bij jou en de overledene past. Je wilt jezelf kunnen zijn, zelf bedenken wat je wilt - zonder gestoord te worden door een vreemde die de regie overneemt. Ik beschouw het als mijn taak om nabestaanden luisterend, steunend en adviserend te begeleiden. Wanneer u graag de regie voor de praktische organisatie uit handen geeft, neem ik dat van u over.

Plotseling afscheid moeten nemen

Wanneer de dood plotseling intreedt, bijvoorbeeld dor een ongeluk, dan staat je hele leven op zijn kop. Er is ongeloof, ontreddering, chaos. Wat zou je dan graag weg willen kruipen in een hoekje en de film terugdraaien. Vooral dan is het van groot belang om de tijd te krijgen om al die beslissingen te nemen. Je kunt het niet over doen.

Gelukkig laat de wet toe om de tijd te nemen en als uitvaartverzorger doe ik dat ook.